Прозріння – це що таке? Відповідаємо на запитання


Опубликованно 18.11.2018 04:08

Прозріння – це що таке? Відповідаємо на запитання

Що таке прозріння? На це питання з легкістю відповість кожний. Прозріння – вилікування очей. Людина починає бачити.

Відкриємо таємницю: прозріння – це не тільки зцілення фізичних очей. Передбачаємо сміх і заперечення: які вони ще можуть бути? Внутрішні чи що? Якраз про це ми й поговоримо у статті. Прозріння фізична

Якщо говорити про даному явищі, як про фізичне, то прозріння – це набуття зору, іншими словами. У наш час це можливо за допомогою операцій і не тільки. Не станемо заглиблюватися в медичні подробиці, бо визначення цього терміну ми дали.

Проникливість

Існує ще одне значення слова "прозріння". Це проникливість. Вміння бачити корінь проблеми, проникати в її суть. З часом це вміння перетворюється в передбачення.

Чи можна розвинути таке вміння? Так, володіючи достатніми знаннями про такої науки, як психологія. Не дарма ж говорять про проникливий людину, як про вміє бачити людей, розбиратися в них. Він дивиться на світ з особливою точністю, може передбачити проблему заздалегідь.

Дуже часто за таким прозрінням стоять не тільки пізнання психології. Життєвий досвід ще ніхто не відміняв. Погляньте на літніх людей. Хай вони здаються наївними і довірливими, але в життєвій проникливості їм не відмовиш. Дар мудрості та розуміння

У християнстві прозріння – дар Святого Духа. Перший з чотирьох. Дар мудрості і розуміння.

Пам'ятайте, чого просив у Господа цар Давид? Мудрості, яку так складно отримати. На духовному прозрінні будується розуміння християнського вчення про спасіння. Чому на ньому? Тому, що Христос – це Премудрість Божа. А щоб зрозуміти Його вчення про спасіння, потрібно мати розуміння. Тобто, духовне прозріння.

Взагалі навіть для того, щоб прийняти християнське вчення, необхідно мати не тільки смирення, але і мудрість. Наприклад, візьмемо епізод з народженням Спасителя. Ви знали, що Він вийшов з боку Пречистої Діви Марії? Тому Вона і залишилася Приснодевой.

І як це зрозуміти? Це просто не вміщається в людський розум. Тут потрібно смирення для того, щоб прийняти цей факт. І мудрість для того, щоб зрозуміти: розібратися в цьому неможливо, залишається тільки повірити. Як сталося це диво, нам відкриється на тому світі.

Так і в життєвому опікою мудрість дуже знадобиться. Людина, навчений життєвим досвідом, чи має цей дар, зовсім інакше будує своє життя. На відміну від того, хто не володіє мудрістю. Висновок

Тепер читач знає, які три "види" прозріння бувають. Це фізичний, розумовий і духовний. Автор: Катерина Гордєєва 27 Вересня, 2018



Категория: Отдых